فناوری 5G یا نسل پنجم شبکه تلفن همراه به سرعت در حال توسعه است و شرکتهای مخابراتی در حال تست استانداردهای آن هستند.نسل پنجم بیسیم (۵G) آخرین تکنولوژی در زمینه ارتباطات سیار است که به طور قابل توجهی سرعت و پاسخگویی شبکه های بی سیم را افزایش خواهد داد. اینترنت نسل پنجم 5G بسیار سریع تر از اینترنت ۴G خواهد بود.می توان انتظار داشت که سرعت اینترنت ۵G بین ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از اینترنت نسل چهارم باشد. البته سرعت اینترنت نسل پنجم در آزمایشگاه ها تا ۴۵۰۰ مگابیت بر ثانبه نیز رسیده است، اما در دنیای واقعی شرایط متفاوت است.
شركت دانش بنیان توسعه زيرساختهای فناوری اطلاعات سيگما، با سابقه 15 سال فعاليت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، دارنده رتبه یک شورای عالی انفورماتیک در حوزه تولید و پشتیبانی نرمافزارهای سفارش مشتری و دارنده رتبه یک انفورماتیک در حوزه مشاوره فناوری اطلاعات میباشد. در چند سال اخیر رشد ترافیک داده به میزان چند صد برابر، افزایش تعداد دستگاهها/ تجهیزات متصل به شبکههای بیسیم به میزان چند ده برابر و متنوع شدن سرویسهای مورد تقاضای کاربران، توسعه شبکههای فعلی را فراتر از نسل چهار و یا همان شبکههای اینترنت نسل پنجم (۵G) مطرح میسازد. در همین راستا، شرکت فناوری اطلاعات سیگما خدمات مشاوره ای خود را به منظور بررسی نسل پنجم شبکه ارتباطی از منظر فنی و اقتصادی راه اندازی نموده است.
1. سابقه فعالیت در پروژههای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات 2. سابقه فعالیت و تجربه پژوهشی در حوزه رگولاتوری و تنظیم مقررات مرتبط با موضوع فناوری 5G 3. تخصص لازم در زمینه نظام بازار و مقررات تنظیم بازار مرتبط با تکنولوژی 5G 4. همکاری در تدوین استانداردهای فنی 5. معمار ارشد NVF/SDN
خدمات مشاوره اینترنت نسل پنجم سیگما
اگرچه در سال ۲۰۱۹ بسیاری از گوشیسازهای اندرویدی نخستین گوشیهای ۵G خود را روانهی بازار میکنند، اما اپل برای این تکنولوژی عجلهی زیادی ندارد.
هواوی، اولین گوشی 5G خود را ۲۶ اردیبهشت در لندن رونمایی میکند. آیا نخستین گوشی 5G هواوی نسخه بهروزرسانیشده P30 pro خواهد بود؟
نکته دیگر اینکه امواج میلیمتری ضریب نفود محدودتری دارند، به عنوان مثال عبور آنها از دیوار یا ابرها سختتر است. به همین دلیل استفاده از این اینترنت نیازمند شبکههای بیشتری است. آنتنها باید به صورت مستقیم به ابزارهای دریافتکننده هر کاربر متصل شوند و کوچکترین حرکت کاربر را دنبال کنند. برای استفاده از اینترنت نسل پنجم باید به مودمهای مخصوص و سازگاز هم مجهز بود.
با افزایش ناگهانی سرعت اینترنت، حجم اطلاعات در فضای مجازی نیز بهشدت افزایش پیدا خواهد کرد. به همین دلیل مساله امنیت دادهها بیش از گذشته اهمیت خواهد داد. معماری اینترنت نسل پنجم بر اساس امواج میلیمتری است و همین موضوع کار حفاظت از اطلاعات را به نسبت اینترنت کنونی بسیار پیچیدهتر میکند.
فاصله امواج انتقال داده در اینترنت نسل چهارم بیشتر است در حالی که این فاصله در اینترنت ۵ جی به طور قابل ملاحظهای کمتر است. این تفاوت باعث میشود تا سرعت اینترنت نسل پنجم ۲۰ برابر بیش از اینترنت پر سرعت کنونی باشد. به عنوان مثال دانلود کردن یک فیلم با حجم یک گیگا بایت که با اینترنت نسل چهارم چند دقیقه طول میکشد با اینترنت نسل جدید به تنها چند ثانیه کاهش پیدا خواهد کرد. در واقع قرار است که اینترنت نسل پنجم سرعت انتقال دادهها را نزدیک به صفر برساند. این سرعت بهویژه در مواردی مثل پزشکی الکترونیک، مدیریت شهری، توسعه خودروهای خودران و مدرن کردن کارخانهها تعیین کننده است.
در حالی که سرعت اینترنت در شبکه ۵G فوق العاده است، ظرفیت این شبکه یکی دیگر از مزیت های بزرگ آن است. این مورد برای بهبود سرعت کم اینترنت در مناطقی خاص که تراکم کاربران شبکه بالاتر از حد متوسط است، مفید می باشد.
این مشکل به خاطر کمبود اینترنت یا پهنای باند داده نیست، بلکه به دلیل نقصی مهمی در مکانیسم تحویل داده است که از کم بودن آنتن های شبکه ۴G ناشی می شود. ظرفیت بارگیری شبکه ۵G نسبت به ۴G صد بار بیشتر خواهد بود. این بدان معنی است که افراد یا دستگاههای بیشتری قادر به اتصال به یک شبکه داده، بدون کاهش سرعت عملکرد آن برای بقیه کاربران خواهند بود.
2019© کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت توسعه زیر ساخت های فناوری اطلاعات سیگما میباشد.